Stop being afraid...

Stop being afraid of what could go wrong and focus on what could go right.
Easy peasy toch? Je zou het denken, maar voor ons brein (onze mind) is dit niet altijd even makkelijk. We zijn veel te veel bezig met wat er misschien ooit in de toekomst wel eens fout zou kunnen gaan. Wat als het niet lukt? Wat als ik het niet kan? Wat als men denkt dat ik het niet goed doe? Wat als men mij uitlacht?
Wat als…
Draai het eens om. Wat als het wel lukt? Wat als je het wel kunt? Wat als men denkt dat je het super goed hebt gedaan? Wat als men je toe lacht en je geweldig vindt? Heb je daar weleens over nagedacht? Just go for it!

En dan ga je een keer op je bek. So be it. Opstaan en weer doorgaan. Als je het nooit probeert, zul je ook nooit weten of het wel of niet zal lukken.

Ook hier draait het om mindset (lees ook alles is mogelijk), net als met heel veel andere dingen. Het is ok om bang te zijn, maar het is niet de bedoeling dat het je gaat belemmeren en dat je daardoor zaken uit de weg gaat. Ga je angsten niet uit de weg, maar ga de confrontatie juist aan. Je kunt je mind trainen. Schrijf alle “beren op de weg” eens op en probeer er dan van een afstand naar te kijken. Is je angst dan reëel? Of zie je ineens mogelijkheden?

Blijft het lastig? Schrijf dan eens op wat het aller aller ergste is dat er zou kunnen gebeuren. Is dat daadwerkelijk echt zo erg? Schrijf ook eens op wat het allermooiste zou zijn dat er zou kunnen gebeuren. Hoe voelt dat?