Project omschrijving

Dit gerecht is super simpel. Daar houd ik van 😀 Je kunt lekker variëren met de groenten die je erbij eet en natuurlijk kun je ook kiezen voor andere soorten vis. Zalm vind ik echter het allerlekkerste.

Een paar keer in de week vette vis is bijna een must als je het mij vraagt. Eet je helemaal geen vis of andere voedingsmiddelen waar omega 3 inzit? Dan is het goed om te bekijken hoe je op een andere manier voldoende omega 3 binnen kunt krijgen. Eventueel door middel van een supplement.

  • 1 zalmfilet

  • 150 gram broccoli in roosjes

  • 150 gram bloemkool in roosjes

  • scheutje sesamolie

  • scheutje tamari (Japanse sojasaus)

  • 1 theelepel agavestroop

  • Snufje knoflookpoeder

  • chilivlokken naar smaak (optioneel)

Maak een marinade van de sesamolie, tamari, agavestroop, knoflookpoeder, paprikapoeder en eventueel de chilivlokken. Snijd de zalmfilet in stukjes van plusminus een centimeter breed en doe de filet in de marinade. Laat minimaal 10 minuten intrekken. Snijd de groenten in roosjes. Doe een scheut olijfolie (of kokosolie) in de wok- of koekenpan en bak de groenten tot ze beetgaar zijn (of langer naar smaak). Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Doe de zalmfilet in een koekenpan en bak in een paar minuten tot ze heel licht rosé zijn. Schep halverwege om. Wil je er persé een sausje of iets dergelijks bij? Erg lekker met een sausje van mayonaise, tamari en mosterd (naar smaak). Eet smakelijk!