Project omschrijving

Deze salade is super simpel om te maken en ook nog eens erg lekker. Nog lekkerder als je ‘m een paar uur voor het eten al maakt, omdat de spinazie dan lekker zacht wordt en alle smaken nog meer tot hun recht komen. Eet deze salade bijvoorbeeld bij een hartige plaattaart.

  • 200 gram spinazie

  • een kleine rode ui

  • 1 sinaasappel

  • handjevol walnoten (gehakt)

  • 50 gram feta

  • 1 flinke eetlepel olijfolie

  • 1 dessertlepel honing

  • 1 theelepel mosterd

  • vers gemalen zwarte peper naar smaak

Doe de spinazie in een grote kom. Snijd de ui in dunne halve ringen. Schil de sinaasappel en snijd de partjes in twee. Haal de pitjes uit de granaatappel. Doe voor de dressing de olie, honing, mosterd en zwarte peper in een kommetje en mix goed. Doe de rode ui, de granaatappel en de sinaasappel bij de spinazie in de kom en voeg de dressing toe. Mix alles goed door elkaar en laat rusten. Het liefst voor een paar uur zodat de spinazie en de ui zacht worden. Voeg vlak voor het opdienen de walnoten toe en verkruimel de feta boven de salade. Veel smulplezier!