Project omschrijving

Een salade is altijd een goed idee. Ik ben er dol op en zeker in de lente en zomer, wanneer het heerlijk weer is, eet ik het liefst een salade. Je kunt er zo lekker mee variëren. In dit recept heb ik gekozen voor kip, maar uiteraard kun je ook vis toevoegen, een eitje of kaas. Omdat ik heb gekozen voor kip, heb ik de groenten extra simpel gehouden, maar ook hier kun je natuurlijk ook kiezen voor iets totaal anders. Misschien heb je wel wat groente over gehouden van het avondeten. Ook die kun je toevoegen.

  • 1 kipfilet

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 theelepel mosterd

  • paprikapoeder naar smaak

  • snufje peper en zout

  • kropje romainsla grof gesneden

  • handvol tomaatjes in stukjes

  • halve komkommer in schijfjes

  • halve avocado in plakjes

Leg de kipfilet tussen twee vellen bakpapier en sla de filet plat (ongeveer een centimeter dik). Maak een marinade van de olijfolie, de mosterd, paprikapoeder en de peper en zout en smeer de marinade over de kipfilet. Leg de kipfilet in de grillpan (of eventueel koekenpan) en bak aan beide kanten ongeveer vier minuten op middelmatig vuur. Snijd ondertussen de groenten, hussel door elkaar op een bord of in een kommetje. Snijd het vlees in plakjes en leg bovenop de groente. Veel makkelijker kan het niet. Geniet ervan!