Project omschrijving

Een curry is een simpele manier om heel snel heel veel groenten binnen te krijgen. Ook kun je hier lekker variëren met de groenten. Je kunt van alles toevoegen dat je lekker vindt. Gebruik je fantasie.
Ik vind een curry echt heerlijk. Ik houd wel van die volle smaak en zeker als het een beetje spicy is. Wil je gaan voor een lichte variant? Ga dan voor basmati rijst bij je curry of kies voor quinoa bijvoorbeeld. Ook lekker bij een curry zijn Bombaypotatoes of lekker naanbrood. Kies wat jij het allerlekkerste vindt!
Ga de ene keer voor een compleet vegetarische versie en een andere keer voor vis of kies vlees of kip. Ik deel deze keer een vegetarische variant voor 1 persoon.

  • half kopje koffie basmatirijst (koken volgens aanwijzingen op de verpakking)

  • kwart courgette in blokjes gesneden

  • kwart aubergine in blokjes gesneden

  • halve rode paprika in blokjes gesneden

  • 5 champignons in plakjes gesneden

  • een kleine rode ui, fijngesneden

  • Thaise currypasta (naar smaak), kies voor een biologische variant zonder meuk (verkrijgbaar in de bio super) of maak zelf een currypasta.

  • kokosmelk (naar gelang hoe dik je de curry wilt hebben)

  • klein handje verse peterselie (fijngesneden)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe een scheutje olie in de wokpan en bak hier alle groenten in. Begin met de aubergine en voeg dan de rest toe. Voeg na een minuut of 10 de currypasta en de kokosmelk toe naar smaak. Laat sudderen totdat de groenten zacht worden en voeg als het wat te droog wordt, wat water of wat kokosmelk toe. Voeg aan het eind de peterselie toe en roer deze door het gerecht. Et voilà. Super simpel, heel erg lekker en voedzaam.