Ben jij een prioriteit voor jezelf?

Ben jij een prioriteit voor jezelf? Zet jij jezelf op nummer 1? Of zet jij iedereen behalve jezelf op de nummer 1 positie?
Toen ik op mijn 30ste thuis kwam te zitten met een burn-out zocht ik naar van alles dat mij kon helpen weer happy in mijn vel te zitten. Ik ging van de ene cursus naar de andere, ging anders eten, meer bewegen en noem maar op. Ik verdiepte mij in mindset, voeding, Zhineng Qigong, ontspanning en beweging. Langzaam maar zeker ging het steeds beter en leerde ik mijzelf een prioriteit te maken. Dat vond ik toen best lastig, want hoe egoïstisch kun je zijn? Nu weet ik wel beter. Mijzelf en mijn welzijn een prioriteit maken, was het beste besluit dat ik kon nemen.
 
Ben jij (jouw welzijn) een prioriteit voor jezelf? Of schiet je er zelf nog weleens bij in? Zet jij iedereen op 1 behalve jezelf? 
 
Ik merk dat veel mensen het lastig vinden om zichzelf op nummer 1 te zetten. Ze willen er zo graag zijn voor anderen, hebben het druk met gezin, werk, sport enzovoort, maar ondertussen lopen ze zichzelf voorbij. Ze claimen absoluut geen tijd te hebben voor zichzelf. Zelfs geen 5 minuten per dag. Wel geven ze vaak aan dat ze heel graag meer rust in hun leven willen, wat meer balans enzovoort. Echter als je geen tijd in jezelf en in jouw welzijn (in je persoonlijke ontwikkeling) investeert, hoe wil je dan een verandering aanbrengen? Hoe wil je dan meer balans creëren? En meer rust in je hoofd?
 
Weet dat hoe beter jij voor jezelf zorgt (door middel van me-time, gezonde voedig, beweging etc.) hoe beter je voor een ander kunt zorgen. Maak jezelf en jouw welzijn dus een prioriteit en doe je body en mind een groot plezier. Gun het jezelf!