supplementen voeding

Mijn top 6 supplementen

Binnen de praktijk krijg ik zo vaak vragen over supplementen. Welk merk moeten ze kiezen, of er goedkopere merken zijn, of de samenstelling in bepaalde supplementen goed is enzovoort.

Vooropgesteld dat ik niet alle supplementen ken en/of zelf heb getest. Ik heb wel een aantal favorieten merken. Merken die goed aangeschreven staan, maar die ik ook zelf heb gebruikt en waar ik goede ervaringen mee heb.

Het is altijd goed om zelf onderzoek te doen, maar ik snap ook dat het soms simpelweg te ingewikkeld is omdat er zoooooo veel informatie te vinden is op internet.

Wil je het jezelf echt super super makkelijk maken? Dan kan ik je de site van de dames van Pure Generaties aanraden. Deze dames hebben zoveel kennis en kunde in huis (en zijn ook nog eens superlief) en dat zie je terug in hun site en op de social mediakanalen. Pure Generaties heeft een eigen webshop en in deze webshop vind je alleen producten waar zij volledig achterstaan. Nu kan ik je vertellen dat er dan ook echt alleen maar mooie producten te vinden zijn in de webshop. Check de site en/of neem contact met de dames op voor meer informatie over bepaalde supplementen.

Woon je in (de buurt van) Hengelo Ov en wil je graag echt persoonlijk advies op het gebied van supplementen ga dan zeker even langs drogisterij Mensink aan de Industriestraat. Deze man weet “alles” en denkt graag met je mee. Ook deze drogisterij verkoopt alleen producten waar zij volledig achterstaan (als in zonder meuk).

Mijn eigen top 6 van supplementen is in willekeurige volgorde:

  • Eigen merk drogisterij Mensink
  • Vitakruid via verschillende aanbieders zoals Pure Generaties
  • New Care via verschillende aanbieders zoals drogisterij Mensink, Pure Generaties, Etos
  • Eigen merk Vivian Reijs Vivhealthy
  • Vitaily
  • Schussler celzouten, te koop via internet of bijvoorbeeld drogisterij Mensink

Regelmatig hoor ik dat mensen supplementen duur vinden en dat ze liever gaan voor de goedkopere variant. Nu kan ik niemand in de portemonnee kijken en tuurlijk moet je keuzes gaan maken. Toch hoop ik dat je niet uit geldgebrek voor een hele goedkope variant van een paar euro gaat. Deze gaan namelijk over het algemeen niet voor jou doen wat je nodig hebt. Ze zitten vaak vol met rotzooi (uitzonderingen daargelaten) en bevatten minder van dat wat je wel wil. Liever geen supplementen dan de heel goedkope waar je niets aan hebt, want dan is het uiteindelijk alsnog duurkoop.

En wil je nu wel supplementen, maar niet je hele aanrecht vol hebben staan met allerlei potjes of vind je het simpelweg te duur, maar wil je wel iets doen. Kies dan voor een hele goede multi (let hierbij even op of er geen te hoge dosering B6 in zit. Dat wil je niet) en/of vitamine D (vitamine D3 met K2). Dat is al een hele mooie start.

Zelf bestaat de basis die ik slik uit magnesium, vitamine C, vitamine D en visolie. Af en toe wissel ik en voeg ik iets toe of laat ik een tijdje 1 van de supplementen achterwege. Op dit moment komt daar nog bij co enzym Q10, vitamine B12 en een goede multi. Daarnaast elke dag mijn glaasje Green Juice. Op dit moment klinkt dat misschien als best veel, maar mijn lichaam heeft het nu nodig en dan wil ik het graag geven.

Wil je precies weten wat jouw lichaam nodig heeft aan vitaminen en mineralen? Dan is het een idee om een EMB-test te laten doen. Bij deze test wordt jouw bloed getest op allerlei verschillende gebieden en krijg je advies op maat. In deze blog vertel ik over de EMB-test die ik heb laten doen. Wil je meer weten over een EMB-test, kijk dan vooral even bij Pure Generaties op de website. Ik liet mijn test doen bij Daphne. Zij heeft zo ongelooflijk veel kennis in huis. Woon je niet in de buurt van Borne, dan kan het ook online, maar uiteraard zijn er meerdere orthomoleculair therapeuten die deze test aanbieden. Google maar eens. En je kunt je vitamines ook met een bloedonderzoek via de huisarts laten testen natuurlijk.

Wil je meer weten over supplementen in het algemeen? Wil je weten waar jij gebaat bij zou kunnen zijn? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden via liftyourenergy@gmail.com.

Supplementen zijn geen vervanging van medische zorg (ook niet als vervanging voor een gezond eetpatroon) en dienen alleen te worden ingezet als hulpmiddel. Bij twijfel over je gezondheid en eventuele klachten, raadpleeg dan altijd een arts of specialist op dit gebied.

Dit vind je misschien ook interessant...