Lin 3.0 mindset

De keuze is reuze

Keuzes maken. De één vindt het appeltje eitje, de ander heeft al moeite met het kiezen van de kleur sokken in de ochtend.

Uit ervaring weet ik dat het niet altijd even makkelijk is om een keuze te maken, maar ik weet ook dat het soms gewoon moet en dat het zoveel rust kan geven in je hoofd als je een knoop (eindelijk) hebt doorgehakt.

Het lastigste vind ik de keuzes die ik soms moet maken, waarmee ik anderen misschien teleur stel. Dat wil ik namelijk helemaal niet, maar soms kan het niet anders. Simpelweg omdat ik anders mijzelf voorbij zou lopen of kansen voor mijzelf laat liggen of mijn groei in de weg sta. Dat heb ik jarenlang gedaan, maar daar werd ik zelf niet gelukkig van.

Ik heb de laatste jaren en zeker het afgelopen jaar steeds meer geleerd voor mijzelf te kiezen, voor mijn geluk, voor mijn gezondheid, voor mijn succes en voor mijn groei.

Toen ik vorig jaar op de spoedhulp kwam, koos ik ervoor om nog beter voor mijzelf te zorgen. Die keuze was snel gemaakt, want mijn gezondheid gaat voor alles. Sommige keuzes die ik door die keuze moest maken, waren wat moeilijker.

Zo nam ik bijvoorbeeld afscheid van een aantal vriendschappen, maar zette ik ook mijn vrijwilligerswerk voor de mooie Nije Stichting tijdelijk stop. Ik had tijd nodig om uit te zoeken wat ik wou. “I lost my mojo”. Afgelopen week hakte ik de knoop door en besloot ik het werk definitief neer te leggen en mij volledig te richten op mijn eigen onderneming, Lift Your Energy. Ik deed er bijna acht maanden over om die keuze te maken en wat vond ik het lastig. De toekomst zal leren of het de juiste keuze was, maar voor nu is het goed. Ik ben toe aan nieuwe avonturen. Waar de ene deur sluit, gaan er andere deuren open. Ik heb er zin in!

Dit vind je misschien ook interessant...