Lin 3.0

Mijn avontuur naar Lin 3.0 deel 5

De eerste maand in dit nieuwe jaar is alweer voorbij. Voor mijn gevoel ging het supersnel.

De maand januari ging heel erg goed. Niet altijd qua eten, maar ik voel mij wel heel erg goed. Ik heb steeds meer energie, het bewegen gaat goed, het eten kan dus ietsje beter (maar 80% van de tijd gaat het nog steeds top en dat is het belangrijkste), ik lig nog steeds bijna elke dag op mijn spijkermatje en ook affirmeer en mediteer (Zhineng Qigong) ik dagelijks evenals koud douchen.

Mentaal waren er af en toe wat struggles, maar ook daar kon ik goed mee om gaan. Geen zorgen voor de dag van morgen en zijn er wel zorgen dan is er ook altijd nog hoop. Ik kan steeds beter dichtbij mijzelf blijven en leef vanuit vertrouwen en liefde. Dat maakt alles zoveel ¨makkelijker¨. Het maakt het leven prettiger vind ik.

In principe beweeg ik elke dag door middel van een fijne wandeling. Nu ben ik ook weer gaan sporten 2 à 3 keer in de week en wandel ik elke dag 5 kilometer. Het sporten doe ik eigenlijk altijd meteen als ik opsta. Wat een heerlijke start van de dag is dat. Ik krijg er zoveel energie van. En ik sport niet eens zo lang hoor. Ik ga op het moment 15 minuten per keer op mijn spinningbike en dan doe ik een rondje interval. Lekker fanatiek en dat zorgt ervoor dat ik vol power mijn dag begin. Ga ik niet op mijn spinningbike (of gewoon mountainbiken) dan doe ik een ¨workout¨ van 1 minuut. Even squatten of bijvoorbeeld Jumping Jacks. Die ene minuut alleen al geeft zoveel power. Ik kan het iedereen aanraden. Daarna lekker onder de douche. Na het sporten een koude douche is niet een supergoed idee, dus ik ga op die dagen eerst lekker warm douchen en dan toch omdat ik dat inmiddels zo heerlijk vind, lekker koud afdouchen. BAM powerrrrrr!

De supplementen wil ik deels afbouwen. Het kan niet zo zijn dat ik mijn hele leven al die supplementen moet blijven slikken. Mijn lichaam moet het straks zelf weer doen. En ik zeg deels omdat er ook supplementen zijn waarvan ik weet dat ik die ¨moet¨ blijven slikken, zoals vitamine D en bijvoorbeeld magnesium.

Ik ben steeds meer aan het kijken naar wat mijn lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren en waardoor ik blij in mijn velletje zit.

Afgelopen zomer zei ik dat ik een jaar uit zou trekken om de beste versie van mijzelf te worden, maar na een jaar is het natuurlijk niet zo dat ik dan helemaal niets meer hoef te doen. Het is een levenslang proces dus ik zal er de rest van mijn leven mee bezig zijn om de beste versie van mijzelf te worden/blijven.

Wel kan ik nu zeggen dat ik mij al zoveel beter voel, energieker en nog blijer. Het maakt dat ik zin heb in dit nieuwe jaar. Let´s do this!

Dit vind je misschien ook interessant...