Lin 3.0

Mijn avontuur naar Lin 3.0, deel 4

December verliep wat minder geweldig dan november. Dat kwam deels doordat ik mij niet altijd even goed heb gehouden aan het exorfinevrije dieet en anderzijds omdat ik de stress soms niet goed kon handelen. Dat merkte ik meteen aan bijvoorbeeld mijn cyclus. Ik had veel behoefte aan tijd voor mijzelf, aan uitslapen, aan mediteren en Zhinengen. Ook had ik behoefte aan minder goed eten. Ik heb er af en toe aan toegegeven en er heerlijk van genoten.

Met kerst koos ik er ook heel bewust voor om te “zondigen”. Wat een stom woord eigenlijk. Ik heb er gewoon ongelooflijk van genoten om een pepersausje te nemen bij de kip (hallo lactose) en te genieten van het toetje (hallo lactose en suikers, heel veel suikers en alcohol), maar ook een glaasje cola (hallo nog meer suikers). Wonder boven wonder had ik nergens last van na die tijd. Daar was ik uiteraard superblij mee. Mijn cyclus was helaas niet zo geweldig als vorige maand, al had ik gelukkig niet echt last van PMS, maar ik ga ervoor dat dat aankomende maand weer helemaal goed komt. De feestdagen zijn zo voorbij en ik houd mij weer zo netjes mogelijk aan het exorfinevrije dieet.

De afgelopen maand heb ik veel gemediteerd, yoga en Zhineng beoefent en ben ik begonnen met koud douchen. Al jaren douchte ik wel koud af, maar stond ik daarvoor wel heerlijk onder een warme douche. Deze heb ik sinds begin deze maand niet meer gehad. Het is elke keer weer een uitdaging, maar hey wat een heerlijk gevoel na die tijd! Het versterkt je immuunsysteem, je kunt beter met temperatuursverschillen omgaan, maar het werkt ook goed voor je hormoonbalans. Een koude douche zorgt ook voor een hogere afgifte van je gelukshormonen. Die zorgen dat je je goed voelt. Dus wellicht een dikke vette uitdaging elke keer, maar wel heel erg de moeite waard. Ik krijg er een ongelooflijke energieboost van en het geeft mij een krachtig gevoel, powerrrrrr!

Koud (af)douchen is misschien niet voor iedereen. Voel vooral wat bij jou past. Dit past bij mij. Ik hou van kou en dat klinkt misschien gek, want ik ben mega dol op heel warm zomer weer, maar dit is echt iets voor mij. Ik hou van koud eten (ook in de winter) en ook mijn hele leven heb ik al geen last van kou. Ik heb het weleens koud, maar het weerhoud mij er niet van dingen te doen. Mijn moeder schaamde zich weleens en hoopte maar dat niemand haar een slechte moeder zou vinden als ik als kleuter weer eens midden in de winter aan kwam huppelen met mijn jas open en mijn muts, sjaal en handschoenen in mijn handen. Zij stond dan zo dik mogelijk ingepakt op mij te wachten bij school en stond te bibberen van de kou, maar ik had nergens last van. Later toen ik naar school fietste of naar mijn werk was die muts aan het eind van de straat van mijn hoofd (want hitte) en tegen de tijd dat ik op mijn werk aan kwam, was mijn jas open en had ik regelmatig mijn handschoenen uit. Bloedheet had ik het dan. Mijn innerlijke kacheltje werkt goed zullen we maar zeggen haha. Zo ken ik ook mensen bij wie koud (af)douchen totaal niet past (of nog niet), omdat ze kou verschrikkelijk vinden. Ook dat is ok. Leer te luisteren naar je lichaam en doe datgene waar jouw lichaam blij van wordt. En ik zeg hier bewust lichaam omdat dat wat jouw lichaam nodig heeft en jouw lichaam prettig vindt, soms iets anders is dan wat jij denkt…

De komende maand ga ik lekker door met waar ik ben gebleven, maar ga ik wel iets strikter zijn. Ik merk dat ik behoefte heb aan regelmaat. Nu meer dan ooit dus dat wil ik er meer in gaan brengen.

Wat ga jij dit jaar doen om een nog betere versie van jezelf te worden?

Dit vind je misschien ook interessant...