Lin 3.0

Na 10 weken is het klaar…

Tien weken lang volgde ik een exorfinevrij dieet, dus at ik kortgezegd geen meuk meer ­čśë (geen geraffineerde toegevoegde suikers, geen gluten, geen lactose, geen spinazie, geen soja, geen alcohol).

De tien weken zijn echt voorbij gevlogen. Was het allemaal appeltje eitje? Nee hoor, helemaal niet. Ook ik liep weleens tegen de lamp, maar de ervaringen uit het verleden maakten dat ik lief voor mijzelf kon blijven en mijzelf vooral niet op mijn kop gaf wanneer het een keertje mis ging.

Accepteren en doorgaan

Meteen al in de eerste paar weken waren er een paar momenten dat ik op de proef werd gesteld. Ik ben daar heel makkelijk mee omgegaan. Soms zit je in een situatie en dan kun je heel erg moeilijk gaan doen, maar je kunt ook gewoon accepteren dat exorfinevrij eten op zo’n moment even geen optie is. Ik koos voor het laatste, accepteren en doorgaan.

Ik vond het verder niet echt moeilijk om dingen als chips, koek, snoep en weet ik wat te laten staan. Van te voren had ik gedacht dat ik dat moeilijker zou vinden. Soms nam ik een patatje van manlief z’n bord, een andere keer een klein slokje cola. Verder volgde ik redelijk braaf wat ik wel mocht hebben en met resultaat.

Jahooeeeee wat een feest!

Ik voel mij zo ongelooflijk veel beter dan tien weken geleden, laat staan dan vijf maand geleden. Mijn lichaam voelt schoner of opgeruimd. Ik weet niet hoe ik dat moet verwoorden, maar het voelt erg prettig. Ik heb in tien weken tijd nauwelijks last gehad van hoofdpijn, jahooeeeee wat een feest. Heel even in het begin als een soort van afkickverschijnsel denk ik, daarna bijna niet meer. Daarvoor had ik juist veel last van hoofdpijn (bijna migraine-achtig) dus dit is echt een verademing.

Mijn cyclus is wonder boven wonder voor het eerst in een jaar of vijf 28 dagen geweest. Het laatste halfjaar voor ik begon met het dieet, was het vaak 22/23 dagen en had ik ongelooflijk veel last van pms. Vooral in de vorm van hoofdpijn, moodswings (hallo heks) en dergelijke. De laatste keer had ik totaal geen last van pms. Tijdens mijn menstruatie kon ik soms de deur niet meer uit omdat het zo heftig was, maar dit keer ging ik er flierefluitend doorheen.

Mijn lichaam voelt zoveel beter

Verder heb ik meer energie en zit ik letterlijk en figuurlijk beter in mijn vel. Er is dik vier kilo af, wat in dit geval betekent dat er meer dan 22 centimeter af is… Mijn lichaam voelt beter en ik beweeg ook makkelijker. Ik ben overigens niet begonnen met dit dieet om af te vallen. Ik schrok er zelfs een beetje van omdat het zo hard ging. Ik wil gewoon dat mijn lichaam goed functioneert. Dat is waarom ik dit dieet volg. Ik noem het trouwens liever een leefstijl, want dat is wat het uiteindelijk moet worden…

Honger of echte trek kan ik beter zeggen, heb ik nauwelijks gehad. Wel kon ik in het verleden nog wel even wachten wanneer ik een beetje trek had. Nu word ik echt hangry als ik op zo’n moment niet snel iets eet hahaha

Voordat ik begon met het dieet had ik mij voorgenomen om het tien weken te volgen en dan zou ik wel verder kijken. Misschien zou ik er dan wel mee stoppen. Lekker makkelijk. Nu de tien weken voorbij zijn, weet ik dat ik het hier gewoon erg goed op doe. Dat betekent dus dat ik er mee doorga. Misschien iets minder strikt of misschien juist wel nog strikter. Ik weet nog niet zo goed hoe ik het exact ga invullen.

Het exorfinevrije dieet brengt mij absoluut dichterbij de beste versie van mijzelf

Het dieet, maar zeker ook de supplementen (en uiteraard ook de meditaties, het trainen (Zhineng Qigong/Yoga), het wandelen, koud douchen en dergelijke) hebben mij in deze korte tijd al zoveel gebracht. Dat motiveert mij enorm om door te gaan. Het exorfinevrij eten brengt mij absoluut dichterbij de allerbeste versie van mijzelf. Dat maakt het allemaal zoveel makkelijker om verder te gaan met waar ik mee bezig ben. Dit gun ik echt iedereen. Daarom deel ik ook mijn ervaring.

Voor de mensen die een exorfinevrij dieet (moeten) volgen of wat voor leefstijlverandering dan ook aangaan en die dat ontzettend moeilijk vinden heb ik een boodschap…

Ja het is af en toe lastig. Soms zie je het even niet meer zitten. Soms vraag je je af waar je in hemelsnaam aan bent begonnen. Maar echt, hou vol en kijk waar je het voor doet. Kijk naar de lange termijn. Op de korte termijn lever je misschien in (geen alcohol, koek, snoep, chips, patat en weet ik veel), maar op de lange termijn gaat het je zo ontzettend veel brengen (een gezonder lijf, meer energie, zelfvertrouwen enz). Bedenk je hoe je je zou willen voelen, wat jouw doel is en leef daar naartoe!

Dit vind je misschien ook interessant...